Actueel
Recept

Recept avocado ei toast

Avocado is al tijden populair in de keuken en ook nog eens heel gezond! Voor Oil and Vingar ontwikkelde wij een  recept zodat je nu ook thuis net zo lekkere avocado toast kan eten als op je favoriete lunchplek!

 

 

Ingredienten

  • 4 el mayonnaise with olive oil
  • 4 el grove mosterd
  • 8 eieren
  • 12 kleine tomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 avocado's
  • 4 sneetjes witbrood
  • 2 el olijfolie (onze tip: bonsecco)
  • 2 el citroensap
  • 2 little gems / romeinse sla
  • 1 takje peterselie
  • 0,5 l natuurazijn
  • roomboter
  • 1 el balsamic glaze naturel
  • 1 tl egg salt kruidenmix
  • zout
Ingrediënten

Bereiding

Saus: Meng de mayonaise, grove mosterd en 1 el water tot een smeuïge saus.

Toast: Smeer de sneetjes witbrood aan beide kanten in met roomboter en bak ze in een koekenpan tot de goudbruin zijn.

Gepocheerde eieren: Breng een pan ruim water (ca. 5 liter) met 0,5 liter natuurazijn aan de kook. Hou het azijnwater tegen de kook aan, breek de eieren en doe ze in de pan. Pocheer de eieren in 3 minuten.

Avocado-topping: Haal het vruchtvlees uit de avocado's en doe het in een kom. Prak hier 1 el olijfolie, 1 el citroensap en een snufje zout doorheen met een vork. Snij de tomaten en de rode muntpaprika in kleine stukjes, snij de peterselie fijn en meng de drie ingrediënten door het avocadomengsel.

Salade: Snij de little gems in dunne reepjes. Maak de salade voor het serveren à la minute aan met 1 el citroensap, 1 el olijfolie en een snufje zout.

Gerecht samenstellen

Verdeel de toast over vier borden. Besmeer iedere toast met avocadotopping en leg hier steeds twee gepocheerde eieren op. Lepel de saus over de eieren en bestrooi ze naar smaak met Egg Salt kruidenmix. Garneer iedere toast met een toef salade en maak het gerecht af met paar druppels Balsamic Glaze Naturel.

 

Ingredienten:

  • 4 el mayonnaise with olive oil
  • 4 el grove mosterd
  • 8 eieren
  • 12 kleine tomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 avocado's
  • 4 sneetjes witbrood
  • 2 el olijfolie (onze tip: bonsecco)
  • 2 el citroensap
  • 2 little gems / romeinse sla
  • 1 takje peterselie
  • 0,5 l natuurazijn
  • roomboter
  • 1 el balsamic glaze naturel
  • 1 tl egg salt kruidenmix
  • zout

Een concept op maat?

Eten is onze manier van uitdrukken. Een goed idee heeft kennis en creativiteit nodig om uit te groeien tot een geweldig concept of product. RAVANELLO biedt u de culinaire ondersteuning die u daarbij nodig heeft.

Meer over concepting