Concepting

Food is our language

Eten is onze manier van uitdrukken. Een goed idee heeft kennis en creativiteit nodig om uit te groeien tot een geweldig concept of product. RAVANELLO biedt u de culinaire ondersteuning die u daarbij nodig heeft.

Binnen onze foodstudio geven wij startende of bestaande horecaondernemers graag creatieve en culinaire adviezen en tips bij de (door-)ontwikkeling van nieuwe of bestaande concepten. Wij helpen u graag met het succesvol invullen en uitwerken van uw culinaire ideeën.

Ook kunt u bij RAVANELLO terecht voor interessante recepturen ter promotie van uw product of merk en voor ondersteuning bij de ontwikkeling van een geheel nieuw, eigen product.

Culinaire concepten

Het ontwikkelen van een culinair concept vraagt veel kennis, creativiteit en tijd. Startende horecaondernemers hebben vaak nog geen personeel in dienst en/of ingerichte keuken. Bestaande restaurants hebben dat wel, maar komen over het algemeen dan weer tijd te kort voor conceptontwikkeling. 

RAVANELLO neemt de ontwikkeling van een culinair concept volledig uit handen. In nauwe samenwerking met u, werken wij uw wensen en ideeën volledig uit. In ons foodlab testen wij uw menukaart zodat u alle gerechten zelf kunt proeven. 

Ook voor de implementatie op de werkvloer kunt u bij ons terecht. RAVANELLO werkt uw keukenbrigade in op het menu, werft geschikte leveranciers en werkt de kosten, allergenen en nutriënten van het menu uit. Kortom, we verzorgen de volledige culinaire begeleiding bij de opstart van uw nieuwe zaak. 

Recepturen

Iedere dag komen er nieuwe producten en merken bij, consumenten rennen van trend naar trend en voordat u er erg in heeft, is uw merk uit hun zicht verdwenen. Productpromotie helpt uw merk zichtbaar en relevant te blijven. Aantrekkelijke recepturen die zorgen dat de consument steeds het beste van uw product ervaart, bieden daarbij geweldige kansen. 

RAVANELLO helpt u bij het vinden van inspirerende, relevante thema’s bij en de beste toepassingen van uw product. Bij de uitwerking van nieuwe recepturen, letten wij altijd op een balans tussen originaliteit en praktische uitvoerbaarheid. 

De recepturen die wij met uw product ontwikkelen, testen wij vervolgens in ons foodlab zodat u de gerechten zelf kunt proeven. Tot slot verzorgen wij in samenwerking met een professionele foodfotograaf de styling en fotografie van de recepturen. 

Fooddesign

Er verschijnen dagelijks nieuwe producten in de schappen, zowel in de supermarkt als in kleine speciaalzaken en boerderijwinkels. Het zijn over het algemeen allemaal producten die met aandacht gemaakt zijn, net even anders dan wat er al verkrijgbaar is en geschikt voor specifieke doelgroepen. Hoe zorgt u als producent dat uw merk in het schap zichtbaar en relevant blijft voor de steeds meer eisende consument?

RAVANELLO ondersteunt u daar graag bij. Of het nu gaat om de doorontwikkeling van uw producten of om het opschalen van uw assortiment. Wij zijn op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen en hebben de kennis en creativiteit in huis als het gaat om productontwikkeling. Zowel culinair en (productie-)technisch. 

U kunt bij ons from scratch terecht: van de ontwikkeling van een volledig nieuw product (of nieuwe productlijn) en de implementatie in uw eigen productieproces tot het vinden van de beste locatie om de productie aan uit te besteden.  

Indien gewenst, neemt RAVANELLO ook de productspecificaties, het ontwikkelen van de etiketten en de productieactiviteit uit handen. 

Concepten voor

Contact

Heeft u een specifieke vraag, bent u opzoek creativiteit of wilt u gewoon eens van gedachte wisselen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.