Actueel
Recept

Cinnamon rolls met pistachecrème

RAVANELLO werkt in opdracht van Oil & Vinegar recepturen uit voor gebruik op de website en op het drukwerk in de winkels. Per jaar worden er een aantal thema’s voorgesteld waarbinnen RAVANELLO de ontwikkeling van de recepturen verzorgd. Ons FoodLab is de locatie waar de shoots verzorgd worden.

Ingredienten

receptuur voor 16 cinnamon rolls

  • 100 g rozijnen
  • 8 el Dadel Crema Azijn (Oil & Vinegar)
  • 400 g Farina per Pizza (Oil & Vinegar)
  • 7 g droge gist
  • 60 ml water
  • 120 ml melk
  • 1 ei
  • snuf zout
  • 90 g roomboter
  • 2 el kaneelpoeder
  • 100 g roomboter
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 4 el melk
  • 25 g pistachenootjes
  • 200 g roomkaas
  • 25 g vanille suiker
  • 4 el Crema al Pistacchio (Oil & Vinegar)
Ingrediënten

Laat de rozijnen weken in kersenazijn, in het beste geval doe je dit al een dag van te voren. 

Meng Farina per Pizza samen met de gist, kneed hier een deeg van samen met het water, de melk, een ei en een snuf zout. Kneed op het einde de boter door het deeg. Laat dit deeg 90 minuten rijzen op een warme plaats. Druk het deeg plat op een bord en plaats hierna in een koelkast en laat een uur rusten.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 35 cm bij 20 cm. Meng de roomboter met het kaneelpoeder en de basterdsuiker. Smeer dit mengsel op de deegplak, laat de rozijnen goed uitlekken en verdeel ze over de plak deeg. Druk deze goed aan en rol zo strak mogelijk op. Snijd nu met een scherp mes 16 plakken van de rol en leg deze met snijkant naar boven op een ovenschaal met bakpapier. 

Meng de eidooier met de melk en smeer hiermee de rolletjes deeg in. 

Verwarm een oven voor op 150 graden, laat de rolletjes 45 minuten rijzen en bak ze daarna af gedurende 20 minuten op 150 graden. 

Meng ondertussen de roomkaas met de vanillesuiker en de Crema al Pistacchio tot een gladde massa. Hak hierna de pistachenootjes in kleine stukjes. 

Laat de cinnamon rolls iets afkoelen als ze uit de oven komen en smeer daarna de roomkaas over de cinnamon rolls. 


Het originele recept is hier te vinden, fotografie door Karlijn van den Elshout

Ingredienten:

receptuur voor 16 cinnamon rolls

  • 100 g rozijnen
  • 8 el Dadel Crema Azijn (Oil & Vinegar)
  • 400 g Farina per Pizza (Oil & Vinegar)
  • 7 g droge gist
  • 60 ml water
  • 120 ml melk
  • 1 ei
  • snuf zout
  • 90 g roomboter
  • 2 el kaneelpoeder
  • 100 g roomboter
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 4 el melk
  • 25 g pistachenootjes
  • 200 g roomkaas
  • 25 g vanille suiker
  • 4 el Crema al Pistacchio (Oil & Vinegar)

Een concept op maat?

Eten is onze manier van uitdrukken. Een goed idee heeft kennis en creativiteit nodig om uit te groeien tot een geweldig concept of product. RAVANELLO biedt u de culinaire ondersteuning die u daarbij nodig heeft.

Meer over concepting