Actueel
Recept

Careltje Cake voor Betoverend Breda

In 2018 organiseerde Citymarketing Breda een winterfestival genaamd Betoverd Breda. In het kader hiervan ontwikkelde RAVANELLO een cake geïnspireerd op het verhaal van Careltje, een magisch figuur dat in een kerstboom op de Grote Markt in Breda woont.

meer informatie over dit evenement is hier te vinden.

Ingredienten

  • 225 g roomboter
  • 300 g bruine basted suiker
  • 4 st eieren
  • 250 g tarwebloem
  • 10 g Careltjes kruidenmix of speculaas kruiden
  • snuf zeezout
  • 1 st mandarijn
  • 250 g geraste appel
  • 250 g geraspte winterpeen
  • 75 g walnoten
  • 25 g hazelnoten
Ingrediënten

De weken voor kerst was Careltje al wat onrustig, hij trok dagelijks de straten in van de stad Breda opzoek naar wat lekkers. Niet zelden in het begin van deze maand trof hij wortelen en appels aan naast opgerolde kleurplaten in verschillende kinderschoenen, voor de sint stond op de kleurrijke tekeningen geschreven, wie dat was wist Careltje niet dus nam hij de wortel en de appels maar mee. Op een avond werd hij betrapt en van schrik stoof hij van de trap, deze avond was hij bij een kruidenier naar binnen gegaan. Juist toen hij via de winkel wilde ontsnappen rook hij een heerlijke geur, schappen vol specerijen en kruiden. Snel pakte hij wat hij pakken kon en nam het mee naar zijn huis. De appel, winterpeen en de specerijen vormde de basis voor deze Careltjes cake.


roer de boter samen met de bruine basterd suiker, meng die hier 1 voor 1 de eieren doorheen, voeg de tarwebloem specerijen en zeezout toe en meng dit tot een egaal beslag. Rasp de schil van de mandarijn en hak de walnoten en de hazelnoten, meng dit samen met de geraspte appel en winterpeen door het beslag. Plaats het beslag in een taart voor of platte cakeplaat en bak af gedurende 40 minuten op 160 graden.

Ingredienten:

  • 225 g roomboter
  • 300 g bruine basted suiker
  • 4 st eieren
  • 250 g tarwebloem
  • 10 g Careltjes kruidenmix of speculaas kruiden
  • snuf zeezout
  • 1 st mandarijn
  • 250 g geraste appel
  • 250 g geraspte winterpeen
  • 75 g walnoten
  • 25 g hazelnoten

Een concept op maat?

Eten is onze manier van uitdrukken. Een goed idee heeft kennis en creativiteit nodig om uit te groeien tot een geweldig concept of product. RAVANELLO biedt u de culinaire ondersteuning die u daarbij nodig heeft.

Meer over concepting