Actueel
Recept

BBQ Uiensaus

Binnen RAVANELLO hebben we transparantie hoog in het vaandel staan, zo hebben we geen geheimen hoe onze producten gemaakt worden en wat wij erin doen. Nu de zomer weer in aantocht is gaat bij ons de BBQ weer aan, één van onze favorieten zijn de spareribs met rokerige uiensaus. Hier vind je het recept!

Ingredienten

  • 10 uien
  • 2 winterpenen
  • 1 dl. zonnebloem olie
  • 1 bol knoflook
  • 1 el. mosterdpoeder
  • 1. el. gerookt paprika poeder
  • 1 el. paprika poeder
  • 1 tl. komijn poeder
  • 1 tl. korianderzaad poeder
  • 1 tl. zwarte peper gemalen
  • 1 st. gedroogde chili peper fijn gesneden
  • 1 st. laurierblad
  • 6 el. appelstroop
  • 2 el. grove mosterd
  • 1 dl. appelcider azijn
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Steek de bbq aan. Schil de winterpenen en snij in de lengte door, rooster de wortel op de bbq.
Plaats de uien met schil en al op de bbq, sluit de bbq en laat 45 mintuten garen op +/- 130 graden.
Maak een bol knoflook schoon en bak de knoflook in de olie, voeg de kruiden en specerijen toe en bak 10 minuten zachtjes, pas op dat de specerijen niet aanbranden.
Verwijder de groenten van de bbq. Pel de uien en snij de wortel in stukken, voeg dit samen met een goede scheut water toe aan het knoflook, kruiden en specerijen mengsel. Kook dit even goed door. Voeg vervolgens de appelstroop, mosterd en appelcider azijn toe. Draai dit door in een blender, zorg dat het helemaal glad is. Breng de saus op smaak met wat zout.
Plaats de saus in een metalen bak en zet deze op de bbq, strooi houtmot over de kolen en sluit de bbq. Laat het 10 minuten staan en roer om de 2 minuten even door om de rooksmaak goed te verdelen.

Ingredienten:

  • 10 uien
  • 2 winterpenen
  • 1 dl. zonnebloem olie
  • 1 bol knoflook
  • 1 el. mosterdpoeder
  • 1. el. gerookt paprika poeder
  • 1 el. paprika poeder
  • 1 tl. komijn poeder
  • 1 tl. korianderzaad poeder
  • 1 tl. zwarte peper gemalen
  • 1 st. gedroogde chili peper fijn gesneden
  • 1 st. laurierblad
  • 6 el. appelstroop
  • 2 el. grove mosterd
  • 1 dl. appelcider azijn

Een concept op maat?

Eten is onze manier van uitdrukken. Een goed idee heeft kennis en creativiteit nodig om uit te groeien tot een geweldig concept of product. RAVANELLO biedt u de culinaire ondersteuning die u daarbij nodig heeft.

Meer over concepting